2008/05/13

'Kuin purkka tukasta'

- kuvaa ei-niin-helppoa aamuherätystäni. Jos maanantaista selvittiin kunnialla, otettiin tiistaina takapakkia senkin edestä. Pirteä kevätaamu herätti kuitenkin tehokkaasti, joten päivä lähti kuin lähtikin käyntiin. Varpaat peep toe -kengissä palellen suuntasin taas sorvin ääreen. Eilisen Lontoon reissufiilistelyn jälkimainingeissa päätin pukeutua sifonkitunikaan ja pillifakkuihin, sekä tietysti luottokenkiini. Sopivan rento, mutta asiallinen asu normityöpäivään, joka kuitenkin kuluu omassa työhuoneessa sähköposteja lähetellen ja puhelimessa neuvotellen.

Pillifarkuista puheen ollen; farkkujen lahkeenleveys on ollut tänä keväänä paljon tapetilla. Muotiartikkeleissa se on tainnut mennä jo vyötärönkorkeuden pohdinnankin yli. Selvähän se jo on, että muodikkaimmat farkut ovat tätänykyä korkeavyötäröisiä, mutta mikä on se eniten chic lahkeenleveys? Viime viikolla piipahdin Tukholmassa ja kohutussa Weekdays liikkeessä. Kyseinen muodinmekka oli pullollaan farkkuja ja uskoi edelleen vahvasti kapeaan pillilahkeeseen, uutta vivahdetta haettiin sen sijaan jännillä valokuvaprinteillä (tuttuja nykyään myös sisustustapeteista!) ja todella rohkeilla väreillä, eli skaala ulottui aina neonsävyihin asti. Hurjaa. Itse pidän eniten kapealahkeisista farkuista, sillä silloin kengät saavat ansaitsemansa huomion. Tänä kesänä on kuitenkin ihana viilettää myös hippihenkisissä hieman 'flared' lahkeissa. Fiilispohjalta sanon minä.

Tänään tein merkittävän ratkaisun kesän kunniaksi, eli luovuin meikkivoiteen käytöstä. Vaikka kuinka rakastankin Diorin Diorskin meikkivoidetta, on se liian raskas aurinkoiseen kevääseen. Olen vakaasti sitä mieltä, että sävyttävä kosteusvoide on riittävä yhdistettynä irtopuuteriin. Päivettyneellä iholla tulos on ihanan luonnollinen ja raikas. Onnekkaimmilla kuultavat vielä pisamat päivettyneillä poskilla. Nivean laatu sävyttävässä päivävoiteessa on muuten aivan riittävä, joten kesällä säästyy pitkä sentti kosmetiikassa - tai siis sentit voi sijoittaa välillä vähän villeimpiin tuotteisiin, sillä turha niitä on jättää tilille lepäilemään. Eihän se maailmantalous säästöjen voimalla pyöri.

Kesällä meikkaaminen on muuten ihanan helppoa. Iho on pääosassa, joten turhantarkka silmämeikin pakkeloitseminen on hyvä jättää vain virallisiin tilaisuuksiin. Arkena toimii erinomaisesti vaikka metallinen, kultainen tai pronssinen, luomiväri ja värillinen rajaus sekä musta/ruskea ripsari. Rohkeimmat kokeilevat turkoosia tai muita vedenvärejä, hillitymmät ruskeaan taittuvia sävyjä. Poskille riittää aurinkopuuteri ja huulille kostea kiilto. Ihanan vaivatonta.

Mikä sinun mielestäsi on kesämeikin a ja o? Tai onko sinulla kärkästä mielipidettä farkun lahkeenleveyden ikuisuuskysymyksestä?

Keväisen villeissä tunnelmissa jatketaan viikonlopun odottelua!

Fashionista

Jk: yleisön pyynnöstä lupaan liittää pikapuolin kuvia!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kivasta meikkivinkistä!!! Kannatan itsekin pillifarkkuja. Ostin juuri sähkönsiniset ja ne ovat huiput! Ainakin herättävät huomiota kaupungilla :))
-@ngela-